En resa från restgarner till unika lampskärmar

Hållbart hantverk, handgjort av återbruk och restmaterial

Hållbarhet och Kreativitet i Fokus

I centrum av Ava Studios historia står en fyndpåse med restgarner från mattillverkning vid Kasthalls fabriksförsäljning. Det som började som ett kreativt projekt för att skapa en presenttavla utvecklades snabbt till att inkludera lampskärmar. Driven av skaparen Anna, har Ava Studios verksamhet blomstrat, inte bara inom den närmaste vänkretsen utan även på sociala medier.

Handgjord Slow Design

Alla skapelser i Ava Studio är handgjorda av Anna, som brinner för slow design. Designprocessen tar form organiskt med devisen att varje verk ska växa fram i sin egen takt. Cirkulär hållbarhet är en central värdegrund för studion, där återbruk av begagnade produkter och restmaterial från tillverkningsindustrin utgör basen. Material som ull, linne, bomull, skinn och hampa används för att skapa unika lampor.

Kundanpassade Skapelser

Ava Studio erbjuder en personlig upplevelse genom skapandet av lampor på beställning. Kundens val av storlek, form, färg, material och teknik sätter prägel på varje skapelse. Studion går så långt som att göra hembesök för att diskutera och skapa lampor som harmonierar med kundens övriga inredning. Från val av skärmar till färg och material, varje detalj är noga genomtänkt.

Anna - Passionerad Skapare bakom Verken

Anna är hjärnan bakom Ava Studio och står personligen bakom varje verk. För henne är skapandet inte bara konst utan även terapi och avkoppling. Varje lampa får sitt eget unika uttryck genom den kreativa processen, och för de som önskar liknande lampor är det oftast möjligt, beroende på tillgängligheten av material.

En Meningsfull Investering

När man väljer en lampa från Ava Studio får man inte bara ett vackert konstverk utan bidrar även till hållbarhet och stöder lokala företag involverade i tillverkningsprocessen. Varje lampa bär med sig sin egen berättelse och blir en integrerad del av köparens hem. Ava Studio inbjuder till att utforska möjligheterna och låta deras skapelser lägga till en personlig touch i varje livsrum. Tack för att ni delar denna resa med oss.